Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare en trea i höstraden

17 SEP 2017 22:32
  • Skapad: 17 SEP 2017 22:32

Järpås

Fina förutsättningar för söndagsfotboll och sista hemmamatchen för säsongen. Vi har en fin höstform med oss i ryggen och vinst är nödvändigt för att ge oss chansen till en kvalplats. Men framförallt vill vi ha revansch mot Järpås då vårmötet är vår blekaste insats för säsongen och den grämer än.
I senaste mötet var dom tunga på mitten och kom långt med utsparkar som skarvades vidare på två duktiga anfallare i djupet och gissningsvis kommer dom försöka nåt liknande idag.
Dom kom även runt bra på kanterna sist och vi behöver ligga tajtare i understödet samt vara med och störa i luftrummet.
Framåt hade vi inte mycket samarbete och även om ytorna fanns bakom ytterback så nyttjade vi det inte. Den biten har vi dock får ordning på sen dess så anfallsmässigt känns det inte särskilt nervöst.

3'- Carl vinner boll centralt, vidare till Simon som frispelar Nybbe men blir nedriven bakifrån utan åtgärd.
9'- Pungen måttar ut en boll till höger till Simon som tar med ned mot kortlinjen, spelar in lågt mot Carl som kommer i fart men han når inte riktigt.
11'- Nybbe ute till höger slår ett inlägg på Blomman som fristående kan nicka på mål men målvakten får upp händerna och räddar till hörna.
16'- Simon med frispark men den går över.
17'- Gustav med snabbt inkast till Matte som vänder upp och lättar ut bollen till Simon som tar avslut men det går över.
22'- Blomman är starkast i en 50/50-duell på mitten som Nybbe får tag på och lägger ut till Simon som sprintar förbi sin ytterback och skickar in 1-0 lågt.
26'- Nybbe går loss med ett tidigt avslut men utanför.
31'- Simon har lekstuga ute till höger och snurrar upp flera spelare innan han hittar Nybbe som lägger upp till Pungen som avslutar med vänstern men utanför.
43'- Vi hamnar för långt ifrån våra spelare när Järpås har några studsar med sig vilket leder till en onödig frispark ute till vänster som dom skickar in på kraft och via en styrning in i mål till 1-1.

Halvlek - Oerhört tungt att släppa in 1-1 precis innan halvlek när vi borde gjort minst ett par mål till.
Samtidigt så även om Järpås inte skapat nåt märkvärdigt så känns dom väldigt tunga på fasta situationer och vi har gett bort lite väl billiga som med lite otur kunde blivit desto farligare så målet är inte helt ologiskt.
Men vi måste vara effektivare framåt, nästan lite tidiga vårvibbar när vi hade bedrövligt svårt att få in bollen även om spelet stämde.
Hursomhelst så har vi ett stort övertag i matchen och vi bör bara fortsätta så då dom redan känns ganska trötta. Kvitteringen kan dock ha gett ny energi.

67'- Simon kommer ren men målvakten kommer ut och avslutet går rätt på.
74'- Nybbe kommer fri och placerar till vänster men målvakten sträcker ut bra och räddar. Tobbe når returen men bollen räddas till hörna.
77'- Blomman kan avsluta från nära håll men målvakten står rätt igen och räddar.
80'- Matte forcerar fram centralt med mycket bevakning men tar sig igenom och petar vidare till Nybbe som denna gång kan lägga in 2-1 lågt intill stolpen.
82'- Lång boll upp på Blomman som tar ner och bollen ut till Matte som distinkt trycker in 3-1 utifrån i samma maska som Nybbe hittat minuterna innan.
85'- Järpås ligger högt och vi ställer om. Nybbe tar med bollen centralt och Tobbe och Emil drar isär på varsin kant. Nybbe gör sin gubbe och lägger in 4-1 i bortre.

Järpås kommer stärkta ut i andra halvlek efter kvitteringen och vi får inte samma tryck som i första. Vi slår lite väl avgörande pass framåt, det känns lite stressat. Och när vi väl kommer igenom så gör målvakten det bra.
Det blir också en del frustration då vi får väl billiga frisparkar emot oss och vi får inget momentum.
Så skönt då att se moralen när vi inte viker ner oss och även om vi borde avgjort redan i första så tar vi chansen med tre snabba mål i slutet av matchen.
Vi tar med oss moralen till nästa vecka då vi återigen vill ha revansch för ett surt poängtapp i våras mot Rackeby.
Vi får även tacka publiken för hemmastödet i år då resterande är bortamatcher. Två matcher där vi hoppas på full pott.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info