Hoppa till sidans innehåll

Vinst på Skogevi mot Saleby

22 AUG 2017 18:59
  • Skapad: 22 AUG 2017 18:59

Saleby

En varm sensommarkväll på Skogevi och Saleby hälsas välkomna. Planen har mått bra efter ett par dagars nederbörd och mattan känns lättspelad. Efter kämpainsatsen senast hoppas vi att samma inställning är med oss även ikväll. Och på uppvärmningen känns det bra, det är hög intensitet och vi smäller på redan nu vilken bådar gott.
Senast vi mötte Saleby gick det kanske lite för lätt och vi pratar om att vi inte kan förvänta oss samma match idag. Salebys senaste matcher talar för att dom ryckt upp sig rejält med bl.a. ledning mot Trollekis senast.
I vårens möte slog dom bort mycket bollar och vi vill känna på pressen för att se om vi kan stressa fram nått liknande idag.
2' Saleby slår en hörna som nickas mot mål men vi har spelare i vägen.
4' Vi får frispark till höger en bit in på offensiv planhalva som Matte lyfter mot bortre. Den dimper bra och målvakt får tippa till hörna.
5' Långt inkast från oss som förlängs till Carl som får till ett lågt avslut men målvakten hinner ner.
9' Simon väggar med Blomman och tar sig igenom till avslut men målvakten räddar.
17' Simon får en boll till höger på mittplan, gör sin gubbe, tar sig fri och dunkar in 1-0 via stolpen.
28' Robin lägger en boll i djupet som Simon hinner före sin back och plockar med, rundar nästa gubbe innan han kan sätta sitt andra för kvällen till 2-0.
43' Robin når högst på en hörna men får inte riktigt träff och bollen tas undan.

Halvlek - Stundtals ser det riktigt bra ut men vi faller ner i tempo lite väl mycket. Pressen har inte funkat över hela planen och Carl och Blomman har jobbat mycket ensamma även om det ändå gett hyfsad effekt. Vi blir fortfarande långa i laget och har svårt att trycka upp bakifrån vilket har sina samband.
Vi rullar runt bra i bak men vill gärna slå den avgörande lite för ofta och till andra vill vi hitta in mer på Matte och Pungen som kan fördela samt växla lite på kanterna. Simon har fått mycket att jobba med till höger men Carl till vänster och Blomman i fram har fått jaga en del.
50' Carl jobbar tillbaks bollen centralt och den hamnar hos Matte som nyper med yttersidan men bollen tar i stolpen.
55' Saleby får en hörna som kommer ner farligt till en fristående spelare men skottet går utanför.
57' Matte testar på halvvolley men får inte ren träff och bollen går över.
60' Saleby slår ett tidigt inlägg där deras anfallare hinner före Albin i luftrummet men nicken går tätt över.
64' Tobbe slår ett inlägg från vänster till Carl som tar ner på bröstet, lägger över på vänstern och skjuter men strax utanför.
67' Fint uppspel till höger mellan Vidar, Hulta och Simon där Hulta är sist på bollen men skottet med vänstern går precis utanför.
74' Simon snappar upp en hemåtpass och tar sig runt deras siste man men målvakten gör sig stor och räddar till hörna.
78' Vi kastar långt från vänster till Nybbe centralt som vrickar lätt till Carl med avslutet återigen i stolpe.
80' Hulta hittar in till Nybbe som försöker på volley men bollen går över.
84' Nybbe går loss till höger och hittar Carl centralt som löpt sig fri men halkar till lite i nedtagningen och målvakten hinner ut och avstyrar.
87' Matte och Carl sätter bra press vid deras hörnflagga och vinner tillbaks bollen till Hulta som vänder upp men avslutet utanför.

Vi vinner komfortabelt utan att imponera i avsluten. Förra veckan var vi oerhört effektiva framåt, så ett steg tillbaka där men skönt att skapa mycket samt kunna hålla nollan och dom gånger de får några halvchanser är Albin med bra både i luften och längs backen. De har en bra chans på inlägg annars känns det tryggt i bak överlag.
Försvaret sköter sig fint och Matte och Pungen har en dag på jobbet centralt.
Eftersom vi inte får in punkteringen i andra kan vi dock inte riktigt slappna av nån gång.
Men vi gör en spelmässig uppryckning i andra halvlek och pressar som en enhet med gott resultat. En klart godkänd insats.
Även skönt att se att det verkar ha släppt för Simon som dragits med skadebekymmer en tid och även innan det haft lite stolpe ut i avsluten. Idag var det tvärtom.
Nu laddar vi om batterierna till på fredag då vi gästar gemytliga Hagavallen för tufft möte med Kållandsö.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info