Hoppa till sidans innehåll

Vinst på Mellbyvallen

20 JUN 2018 08:18
  • Skapad: 20 JUN 2018 08:18

Mellby
Vi åker till Mellby med hopp om att haka på i toppen av tabellen. Däremot krävs en helhjärtad insats då Mellby har presterat bättre på planen än tabellen visar och det går inte att ställa ut några skor. 
Vi har gjort en del ändringar i startelvan för dagen, vi har många nere på träningarna nu och alla vill och behöver spela. 
Defensivt har vi sett väldigt stabila ut och försvarat bra över hela planen samtidigt som vi vet att vi är farliga framåt, oerhört skönt att veta att vi kan göra mål från väldigt lite när humöret och inställningen infinner sig. 
Det är lite andra förutsättningar för dagen med blåst och regn vilket knappast nån kan vara van vid efter den senaste tiden vilket resulterar i att många bollar får en lurig studs som ställer oss flertalet gånger i djupet. Mellby lyckas dock inte förvalta något samtidigt som Jacob är med bra ut i bak. 
Mellby är skickliga på att rulla bollen och även om vi tänkt avvakta i pressen jobbar vi lite mkt på egen hand och blir gärna överspelade. Vi tappar ytor på mittfältet vilket gör att dom kan komma rättvända med mkt tid. Dock saknas det något i sista tredjedelen och dom riktigt heta lägena uteblir. 
Mellbys bästa chans för halvleken kommer till när vi såsar i hemjobbet från en fast situation och deras forward kommer helt ren till vänster med Jacob. Victor jobbar tillbaks bra och kan störa samtidigt som Jacob kommer ut och avstyr. 
För våran del blir vi lite långa i laget, har svårt att trycka upp och anfallet blir avskärmat. Vi skapar ändå en del och André som för dagen är längst fram gör det bra och får ett läge tidigt med skott tätt över. Lite senare får han bollen till höger, skär in, gör sin gubbe och blir kapad och domaren blåser straff. Nybbe stegar fram och målvakten räddar men han är snabbt där och petar in returen till 1-0.
Vi har några halvchanser framåt men har lite svårt att låsa fast spelet offensivt. 
I halvlek pratar vi om att backa tillbaks i pressen då vi ofta blir överspelade om vi stöter själva. Istället komma rätt och samla oss, stänga av rätt ytor och höja snacket då det ofta varit boven i dramat. Mellby har flera skickliga fötter och får dom ta ner bollen och komma rättvända går det fort i passningsspelet. När dom måttar i djupet har vi i regel koll. 
Två ändringar i paus: Timmie går in på innermittfältet och Erik in i fram och André ut till vänster. Vi hoppas kunna fånga upp en del bollar bakom deras backlinje. 
Vi får utdelning rätt så snart när deras högerback försöker vända spelet och Erik snappar upp bollen. Friställd med målvakten sitter 2-0 nere till höger. 
Vi får mer tryck framåt och börjar hota deras backlinje. Samtidigt tar det för lång tid att hamna rätt i försvarsspelet och Mellby är riktigt nära några gånger att reducera men skärpan infinner sig inte idag. 
Jacob gör några fina räddningar i mål och dom gånger han blir överspelad täcker vi upp bra ändå eller får en fot emellan. Med lite tur kan Mellby mycket väl göra 2-3 mål men istället är vi effektiva och sätter 3-0 på en lång frispark där Timmie lyfter in och efter lite tumult framför mål hittar Falk nätet med det långa benet. 
Även 4-0 en stund efter patenterat Erik när han får en fin boll i djupet och rundar en utrusande målvakt och rullar enkelt in sitt andra för kvällen. 
En fin insats från hela laget och flera som visar framfötterna när man får chansen vilket är kul att se. Victor spelar hela matchen på vänsterbacken och står för flera fina brytningar och ligger rätt i position och fördröjer. Centralt har vi koll och man börjar bli lite van vilket är farligt men luftrummet äger Falk och Emil får tag i resten. Lite nervöst idag med det blöta underlaget och bollar som sticker men vi reder ut det och 4-0 går inte att snacka bort även om Mellby skapade en del. Dom spelar definitivt finare fotboll än flera lag högre upp i tabellen och resultaten lär komma, det kan vi vara säkra på. 
Nu är vi med på allvar i toppen och har tre tuffa matcher kvar innan uppehållet. Kan vi störa ÖSIK nästa vecka ser det riktigt bra ut.

 

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info