Hoppa till sidans innehåll

Storseger mot Kållandsö

26 AUG 2017 12:24
  • Skapad: 26 AUG 2017 12:24

Kållandsö

Efter andra halvlek senast känns det som vi kommit på rätt bana igen efter uppehållet och även om poängen hamnat på kontot i båda matcherna så spelade vi riktigt bra andra delen av matchen mot Saleby.
Ny uppgift idag mot Kållandsö borta och här brukar det vara tufft att komma på besök. Det blir en del omstuvningar i laget även idag men vi har gott om folk på alla positioner och man har tagit chansen när den kommit vilket är skönt att se. Vi höll på att bli utan målvakt även idag men Mackan kom loss sent vilket löste mycket bekymmer.
Det har regnat på bra under dagen men spruckit upp under eftermiddagen och förutsättningarna för fredagsfotboll är optimala. Lägg därtill att mattan är i toppklass vilket bör gynna vårt kortpassningsspel.

2' Vi slår en låg hörna som går ut till Pungen men skottet över.
3' Matte på mitten med inkast till Hulta som frispelar Rasmus i djupet. Han väljer att skjuta med målvakten räddar.
6' Matte slår en frispark från vänster som hamnar hos Hulta som avslutar utanför.
13' Emil måttar en boll i djupet mot Rasmus som är en tå ifrån att nå före målvakten som kommer ut bra.
18' Matte med frispark in framför mål som studsar runt men rensas undan.
24' Fint uppspel från höger startar med Tobbe via Hulta som lämnar tillbaka, Tobbe gör sin gubbe och hittar Rasmus ren som tar tidigt avslut men strax utanför.
25' Martin till vänster en bit in på deras planhalva hittar över till Hulta som tar ner bollen och lägger in 1-0 i bortre.
30' Timmie med inkast till Hulta som vänder bort sin bevakare och petar vidare bollen till Matte som skickar in 2-0 med en avvägd bredsida intill stolpen.
34' Spelvändning där Hulta lägger ut till Carl på högerkanten som skär in och blir kapad och domaren blåser straff. Pungen stegar fram men slår den strax utanför.
40' Hulta med bollen långt ner till höger i deras straffområde slår in ett lågt inspel som deras back styr in över målvakten i eget mål till 3-0.
Hulta får dock målet.

Halvlek - Det är en fröjd att se hur vi varierar spelet med fina kombinationer alternerat med bollar i djupet på Rasmus där ytorna definitivt finns. Och vi smäller på bra i närkamperna och åker inte på omställningar där vi ligger fel i positionerna. Det finns egentligen inget att anmärka på och vi påpekar att vi inte får tro att det är klart bara för att första halvlek har gått lätt. Det är bara att fortsätta på samma spår.

50' Hulta inkast till Martin som spelar tillbaks. Hulta med lågt inspel som räddas till hörna.
Matte med hörnan som nickas ut till Vidar som nyper direkt med en kalasträff till 4-0 och första målet i HIF-tröjan.
56' Emil i duell med deras forward och får ut bollen till inkast men blir liggande med ont. Då tappar vi markering centralt och dom hittar ett inspel som hinns före Mackan i mål men bollen går strax över.
57' Kållandsö slår en hörna som vi inte får iväg och spelare kommer ren i fart och nickar in reduceringen till 4-1.
62' Kållandsö med frispark långt ut men Mackan har koll.
68' Nyinkomne Nybbe ute till vänster spelar upp till Hulta som håller i och spelar tillbaks till Nybbe som tagit löpningen och dunkar in 5-1.
71' Brist i kommunikationen på mitten gör att en inspark hamnar hos en rättvänd spelare som går på skott men utanför.
73' Matte i bra frisparksläge men spelar kort till en fristående Hulta till vänster som kan fullborda sitt hat-trick till 6-1.
77' Fint spel till höger genom flera spelare och Nybbe kan nog avsluta själv men vill hitta Gustav på bortre och backen kan bryta.
80' Nybbe går rent centralt och målvakten kommer ut men får inte kontroll med båda händer och Nybbe kan stöta in 7-1 med en tå emellan. Målvakten vill ha frispark och säger nåt olämpligt som gör att han får syna det röda kortet.
82' Via ett inspel från Nybbe är Hulta nära att göra sitt fjärde men målvakten räddar.
85' Matte hittar Nybbe som bröstar med men avslutet utanför.
87' Kållandsö med frispark långt ut men Mackan räddar till hörna.
89' Vi ställer om genom Nybbe ut till Hulta med inspel från höger, men räddas ut till Matte som nyper över.
90' Efter flipperspel i straffområdet kan Matte lägga in slutresultatet 8-1.

Troligen årets bästa insats hittills och hade vi varit i närheten av denna nivån under det matcherna vi tappade viktiga poäng tidigare i år hade vi definitivt varit och nosat även på den ädlaste placeringen. Nu får vi tro att spelet sitter och vi vet vad vi är kapabla till så kommer hösten bli mycket intressant. I nuläget är det fem lag som slåss om kvalplatsen så det lär bli en rysare. Vi har bara avverkat ÖSIK av de lagen vilket gör att vi egentligen har allt i egna händer.
Alla gör idag en strålande insats och det finns inget negativt att peka på.
Ändå är det lite vemodigt att behöva avsluta med att tacka våran trotjänare Hulta som idag gjorde sin sista match i HIF-tröjan då han inte är tillgänglig mer i höst och kommer gå tillbaka till Axvall igen nästa år. Hyffsad avslutning då med tre mål och tre assist! Det lär bli diskussioner om tröja nr 8 ska hissas nu ute på Skogevi.
Tack för fina år i HIF och lycka till framöver!

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info