Hoppa till sidans innehåll

Skön trea mot ÖSIK

16 AUG 2017 10:08
  • Skapad: 16 AUG 2017 10:08

En tuff uppgift väntar direkt i höstpremiären då vi reser till Söne för möte med Örslösa/Söne. Ett Ösik som bortsslog Trollekis i omgången innan och givetvis vill haka på i toppen.
Uppladdningen inför återstarten kunde varit bättre då vi haft svårt att få ner folk på träning under veckan samt ett par sena återbud till matchen inklusive både Albin och Mackan till målvaktsposten. Angenämt då att vi kan slänga in Robin mellan stolparna som brukar sköta det bra och så även idag skulle det visa sig.
Dagens uppställning ser lite annorlunda ut då spelarna som var med på veckans fystest fick välja positioner i startelvan. Vidar tar plats med Emil centralt i bak med Timmie och Axel på varsin sida. Även Victor tar chansen och spelar offensivt framför Blomman och Pungen på mitten. Simon ute till höger äntligen tillbaka efter mkt strul med baksidan och evigt unge Nybbe ute till vänster. Även Rasmus i fram tillbaka efter en massa skadebekymmer.
Som sagt, en tuff uppgift men inte omöjlig. När vi snöpligt förlorade hemmamötet i våras tycker jag att vi var det bättre laget med en man mindre i 50 minuter. Tyvärr var det under en tung period där vi inte satte våra chanser och blev straffade i flera matcher. Ösik imponerade inte spelmässigt i den matchen men känslan är att dom fått ordning på tåget efter halva säsongen spelad.
Vi pratar mycket om att gå ut och spela efter förutsättningarna, inte visa någon respekt och göra det jobbigt för motståndaren. Vi räknar med att det blir en jobbig match och med bara två man på bänken vill vi inte tröttna för fort. Hålla bollen inom laget brukar vi försöka med men idag hittar vi gärna ytor där Simon, Rasmus och Nybbe kan suga ner och låta laget vila lite för att orka hela matchen.
Det är en trevande inledning för båda lagen och en högklippt matta bjuder ändå inte till något kortpassningsspel så båda lagen slår mest ifrån sig.
7' Simon kroppsfintar sig loss på mitten och hittar Rasmus fri i djupet som försöket tunnla målvakten men han är på den och räddar till stolpe. Rasmus hinner nästan fram på returen men den rensas till hörna.
12' Ösik skär in från höger och tråcklar fram bollen till avslut men Robin gör två räddningar och ut till hörna.
21' Vi missar i bak och Ösik blir helt rena men Axel jobbar hem och över till vänster och stör såpass att han tvingar till lågt inspel som går över.
24' Simon gör sin gubbe ut till höger och kommer runt på utsidan, hittar in till Victor som smeker in bollen i båge på bortre till 1-0.
39' Ösik anfaller till vänster och slår ett lågt inspel men avslutet får halvträff och går utanför.
40' Inlägg för Ösik som nickas på mål men Robin är med igen. Det märks att vi blivit trötta mot slutet av halvleken då vi blivit långa i laget och slår ifrån oss men lyckas inte nå egna spelare upp i banan utan bollen kommer tillbaks lika fort och anfallen avlöser varandra.
Ösik borde nog haft utdelning mot slutet men har inte riktigt skärpan. Det märks att även motståndarna börjat tröttna mot slutet.
Spelet på fötterna har uteblivit stora delar av halvleken, många långbollar på bortre även om Ösik får till lite längre anfall mot slutet så har vi avvärjt bra. Det vill till att vi orkar stå upp i andra halvlek bara.
50' Ösik inlägg på höger, bollen vänds upp och lågt skott kommer men Robin räddar.
52' Efter flera liknande situationer till höger så lyckas så Ösik få in kvitteringen till 1-1 när vi hamnar lite på linje i bak och deras vänsterytter kan vandra in mellan Axel och Emil för att hitta en fristående medspelare på bortre som har öppet mål. Det har hängt i luften ett tag och vi har bekymmer med deras kanter. De har även börjat rulla bollen via mittfältet vilket man inte såg mycket av i första halvlek och kan därifrån fördela ut på kanterna.
54' Vi orkar inte komma upp i markeringen och Ösik får vända upp centralt och skjuta utifrån.
Vi har en tung period där flera är riktigt trötta och man får gå ut och sätta sig en stund för att sen komma in på ny position när näste man avlöser. Detta gör att vi får svårt att få nån kontinuitet och spelet uteblir. Men det blir alltid farligt när Nybbe och Simon stressar på ut på kanterna och deras ytterbackar har ingen rolig uppgift.
67' Just vid en sån situation vänder Nybbe upp och hittar fram till Rasmus som återigen är nära att näta men målvakten räddar ut till hörna. Denna slår Simon till en perfekt löpande Emil som trycker in 2-1 med pannan. Väldigt skönt att få utdelning under en tung period i matchen och effektiviteten har vi inte riktigt haft med oss under säsongen så att kunna plocka fram den nu betyder mycket och ger en injektion i laget.
74' Ösik kommer till inlägg men avslutet går utanför.
Vi riskerar inget hemåt och slår ifrån oss så fort Ösik sätter press offensivt. Knappast något skönspel men ibland får man bara spela smart.
80' Vi vinner en hörna till höger som Timmie slår in fint och bollen hamnar hos Blomman som krigar till sig läget och dunkar in 3-1. Glädjen känner inga gränser då vi är helt slut på alla positioner men fortsätter att kriga och får utdelning samtidigt som uppoffrande försvarsspel får stopp på Ösiks anfall och farligheterna avtar mot slutet. Sista målet gjorde nog att luften gick ur och rollerna var ombytta från vårmötet då vi ikväll var väldigt effektiva i avsluten samtidigt som Ösik lyckades bränna det mesta i målchanser. Givetvis stort tack vare Robin i mål som gör åtskilliga viktiga räddningar när vi har det tungt.
Ingen vacker trepoängare spelmässigt men det anade vi innan och skönare segrar än efter en sån här insats är lätträknade. En makalös inställning över hela planen möjliggör att vi kan bärga trean.
Nu har det tajtats till ytterligare kring kvalplatsen och vi får tro att denna segern ger mersmak inför nästa vecka då vi möter både Saleby och Kållandsö.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info