Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär 2017

22 APR 2017 23:02
  • Uppdaterad: 02 OKT 2017 16:08

Äntligen seriepremiär och det borta mot topptippade Vinninga på ett blåsigt Lindvallen. Några premiärnerver märks inte av då vi tar tag i taktpinnen och får igång det fina spelet vi sett stundtals under försäsongen. Vi kommer runt bra på kanterna och hittar gång på gång in i Vinningas straffområde men skärpan saknas och vi har svårt att hålla nere avsluten i den hårda motvinden.
I mitten av halvleken får vi så in bollen genom ett snyggt uppspel på högerkanten där Persson hittar Nybbe som vrickar sig förbi sin spelare, väggar med Rasmus och når med ett lågt inlägg Hulta som bara kan stöta in bollen. Här känns allt bra och vi borde göra ett par mål till sett till chanserna men troligen slappnar vi av och Vinninga släpps in i matchen där en långboll centralt rinner igenom som dom tar tillvara på.
Vi tror nog att resultatet ska stå sig i halvlek men vi drar på oss en onödig frispark på slutet som seglar in i bortre. En kalldusch givetvis men vi känner ändå att vi kommer få utdelning om vi fortsätter nöta i andra.
Det känns däremot som Vinninga får vind i seglen efter ledningsmålet. Inför andra säger vi att vi i och med medvinden ska komma högre upp i press men får inte riktigt med hela laget. Det här gör Vinninga däremot bra och vi får inte lika mycket tid som tidigare att hitta alternativ.
Ett par minuter in i andra hittar Vinninga en spelare i djupet som rundar Mackan och sätter 3-1. Vi står och sover och det utnyttjas direkt. Trots flera lägen där det för dagen är mycket stolpe ut får vi inte in bollen. Vi chansar lite framåt när frustrationen växer och får en del omställningar mot oss men vi lyckas avvärja.
I slutet av matchen skickar återigen Hulta iväg en boll som dimper ner bakom deras målvakt. Tyvärr är det lite för sent för vi lyckas inte forcera in kvitteringen även om jag kan tycka att det resultatet inte hade varit orättvist.
Det finns i alla fall mycket positivt att ta med efter dagens match och förhoppningsvis har vi lärt oss att inte slappna av bara för vi fått ett tryck.
Nu blickar vi framåt och får försöka ta första trean i hemmapremiären mot Rackeby den 3:e Maj.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info