Hoppa till sidans innehåll

Inga poäng mot ÖSIK

13 MAJ 2017 01:43
  • Skapad: 13 MAJ 2017 01:43

ÖSIK

Utan att veta alltför mycket om Örslösa/Söne sen tidigare så är vi redo på den troligen tuffaste kampen hittills på säsongen efter deras pigga start. Vi bestämmer innan match för att avvakta lite i pressen och se hur dom bygger sina uppspel.
Vi får däremot avsparken och sätter igång snabbt ut till Nybbe som gör sin gubbe, skär in och hittar mellan mittbackarna Carl som tar med i farten och dunkar in 1-0 efter knappa 10 sekunder, drömstart!
Vi har haft makalöst svårt att konvertera våra lägen till mål och nu känns det som vi är på väg att vända denna negativa trend.
Det som däremot stämde bra sist i försvarsspelet, verkar lite stirrigare inledningsvis. Vi blir bolltittande och missar ytor mellan Emil och Tobbe i mittlåset för dagen. Efter att ÖSIK tillåtits till några halvchanser förvaltar dom efter en stund ett inkast som efter att studsat rätt hamnar hos en fristående motståndare som enkelt kan lägga in bollen.
Vi hämtar oss och har en hyfsad period där spelet kommer igång, vi rullar bra och det känns stressigt i deras försvar men kommer inte riktigt till några farliga avslut.
Efter 16 minuter ställer dom om och hittar sin anfallare i djupet som gör en smart löpning där vi går bort oss i bak och lägger säkert in den förbi Albin. Tung öppning givetvis men det här känns långt ifrån omöjligt om vi kan fortsätta rulla på fot.
Tyvärr har vi en del att jobba på mentalt då det blir mycket negativt fokus på domaren och annat oväsentligt när vi borde koncentrera oss på vårt eget spel och vad vi kan påverka. Detta resulterar i några onödiga varningar som snart ska bli ödesdigra.
I minut 25 skickar Emil in ett långt inkast som hamnar hos Englund som klipper till på volley tätt utanför. Flera liknande sekvenser duggar tätt med Carls cykelspark strax över samt Emils cross på bortre där Simon kan stöta in i öppet mål med lite kommunikation då Carl kommer i vägen.
Vi har nu ett rejält tryck och vi låser oss fast i sista tredjedelen, det känns som en tidsfråga innan kvitteringen sitter. Martin testar med skott utifrån men målvakten är med.
Englund nyper till i straffområdet efter ett inkast men deras målvakt sträcker ut bra och gör en svettig räddning.
När allt såg bra ut så kommer så kallduschen i 35' då Carl står i vägen för målvakt vid utspark och får sitt andra gula. Regeln är solklar, det är bara att acceptera läget.
Utan att förta oss med en man mindre fortsätter vi att trycka på och skapar flera fina kombinationer efter detta. ÖSIK får ett läge där man nästan vinklar in bollen i bortre men stolpen räddar oss denna gången. Precis innan paus blir Nybbe helt ren men målvakten är kylig och kan sträcka ut och rädda till hörna.

Med risken att upprepa mig så är det slående likt tidigare matcher med mycket bollinnehav, bra variation men utan att vi gör mål. Och det är ju den lilla detaljen som gör att man vinner matcher. Vi trummar på och händer inget i matchbilden inom en kvart så flyttar vi upp.

Dock känns det nästan som det är vi som är en gubbe mer. Det är vedertaget att det kan vara​ svårt att utnyttja ett manövertag men vi pressar tillbaks ÖSIK rejält under resten av matchen. Givetvis inte utan att släppa till en del även bakåt.
I 48' får ÖSIK ett bra frisparksläge som skruvas fint över muren mot krysset men Albin ligger som ett sträck och petar ut till hörna. Där kunde uppförsbacken blivit brantare.
Strax efter fortsätter Simon att göra sin gubbe ute till vänster som via Nybbe når Martin som sånär kan göra mål men en back kommer emellan med en fot. I nästa sekvens får Simon bollen centralt och lättar över siste man till Nybbe som kommer fri än en gång men målvakten är het idag och väntar ut Nybbe som försöker runda och nyper bollen.
I 55' slår Nybbe ett inlägg från höger till en fristående Martin som kan sätta pannan till men inser nog inte hur ren han egentligen är. Bollen går en bit utanför.
Nu känns det som måltorkan satt sig i våra skallar då vi ska kunna förvalta flertalet av alla chanser som ges idag men det vill sig inte riktigt.
I 60' sticker ÖSIK emellan med ett avslut som går utanför. Vi har täppt till ytorna bra trots en man mindre men mot slutet blir det tufft när orken tryter och vi ger bort några omställningar då och då.
I 70' landar bollen hos Mackan P som är nära årets mål då han plockar fram pendeln och får på en riktig wobbelboll som målvakten får några fingrar på och kan tippa till hörna.
Vi flyttar upp mot slutet och får in lite fräscha ben men utvisningen har tagit ut sin rätt och konsekvensen blir att vi blir ganska långa i laget.
Istället kan ÖSIK lyfta in en lång frispark som hittar adress på bortre och 3-1 är ett faktum. Långt ifrån rättvist, men återigen måste man ta tillvara på sina lägen och ÖSIK är väldigt effektiva idag.
En del frustration på slutet men det hänger ofta ihop med orken och alla krigade på för fullt för en kvittering så det är nog många tunga ben imorn. Surt att vi inte kan få med oss poäng då jag inte tycker någon viker ner sig och alla krigar hela matchen.
I veckan får vi nog lägga fokus på avslut och hoppas det lossnar mot Saleby nästa helg. Men redan imorgon hinner vi med ett extrapass ute hos Nybbe med takbyte och volleyboll.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info