Hoppa till sidans innehåll

Hemmavinst mot Källby

11 MAJ 2018 10:56
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2018 10:58

Källby
En härlig derbykväll i värmen på Skogevi och Källby är på besök. Vi hoppas givetvis på att fortsätta där vi slutade senast då det var ett fall framåt. Vi lägger lite extra fokus på kommunikationen som brast stundtals senast. Är vi osäkra lägger vi ut bollen eller på yta. Vi ska även testa lite högre press idag.
7' Vi jobbar till oss andraboll centralt långt upp, hittar Erik ut till vänster som vänder in och sätter 1-0 i bortre utifrån.
10' Källby får frispark i bra läge till höger som läggs lågt och går strax utanför via muren.
25' Tobbe ska spela Rasmus i djupet från mittplan men blir för hårt och bollen går på mål. Studsen precis framför lurar målvakten som troligen halkar till och bollen går istället in till 2-0. Aldrig roliga mål oavsett för vem men viktigt för oss givetvis.
40' Källby med långt inkast som Robin nickar undan men deras spelare kommer rättvänd i fart och får med sig centralt, vänder upp och avslutar men Jacob kommer ut bra och räddar.
Halvlek - 2-0 i halvlek måste man vara nöjd med men inte så mkt annat stämmer. Källby har satt hyfsad press och vi har inte vågat chansa, precis som vi bestämt. Så vi har skickat upp mkt bollar på yta och därmed blivit långa i laget. Våra offensiva spelare har fått boll på boll och i värmen går det inte för länge. I andra halvlek vill vi få igång lite mer spel på marken och framför allt hitta lite fler pass inom laget innan vi slår avgörande. Annars smäller vi på bra och ligger tätt. Dom har en snabb vänsterytter som kommit runt några gånger men understödet har haft koll. Här kan vi ta några steg tillbaka istället för att ge honom chansen när vi rusar. Även en snabb kille i fram men som inte fått mkt utdelning, vi har bra koll i bak och på mitten.
55' Källby ställer om och kommer i duell med Jacob ut till vänster men Jacob avvärjer bra. Avslutet lättas dock över och samtliga verkar tro att bollen går ut men studsar i stolpe och Emil är med och rensar.
70' Carl bryter boll av mittback, gör en gubbe och spelar bakåt till Rasmus som skjuter men dom hinner få spelare emellan.
74' Axel jobbar tillbaks bollen centralt. Robin hittar Rasmus i djupet som skjuter på målvakten som räddar ut till hörna. Hörnan skarvas vidare till Rasmus som kommer på bortre yta och sätter dit bredsidan till 3-0.
88' Hörna igen som efter lite strul hamnar hos Axel som står felvänd framför mål. Han spelar ut till Rasmus som via minst en back trycker dit 4-0 i båge över köttmuren.
Efter en första halvlek där vi nästan fick be lite om ursäkt för resultatet går vi ut i andra och tar tag i precis dom bitarna vi pratar om. Alla tar jobbet för varandra och försvaret sitter över hela planen. Vi smäller på och man ser hur lätt det smittar av sig på övriga och glädjen kommer därmed naturligt. Att vi dessutom får in några bollar och håller nollan är mkt positivt. Jacob gör några fina räddningar idag och Källby var definitivt inte ofarliga. Vi stuvar om på flera positioner även idag och alla gör det mkt bra vilket givetvis är positivt för möjligheterna framöver. Härligt att kunna bjuda publiken på en fin insats i derbyt. Nu tar vi några dagar ledigt sen på måndag lägger vi träningen i Petersburg där vi ska hjälpa till att springa in pengar till Åsa Lundgrens minnesfond i ett viktigt initiativ mot cancer "Alla blir vi drabbade på något sätt". Där hoppas vi på stor uppslutning och supportrar är också givetvis välkomna att delta, alla kör i sin takt.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info