Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Järpås

28 APR 2018 21:13
  • Skapad: 28 APR 2018 21:13

 

Järpås

Äntligen dags för hemmapremiären och tuffa Järpås står för motståndet. Vi vet sen förra säsongen då vi hade det kämpigt mot dom borta och räknar med en tuff kamp. Vi hoppas vi kan plocka fram inställningen från sist då vi verkligen slet för varandra över hela planen.
Jacob är tillbaka mellan stolparna men några sena sjukdomar ställer till det så lite omstuvning även denna gång.
Vi vet att Järpås är bra i djupet med långa utsparkar och även tunga på mitten där dom vinner mkt boll. Här behöver vi vara med och störa så dom inte kan skarva ostört och även komma på rätt sida direkt i bak där dom är duktiga i fram.

2' Lång boll i djupet från Järpås där vi missar men Jacob kommer ut och räddar.
13' Järpås med lång utspark där vi tappar våran högerkant och dom kan rulla ut på mkt yta. Yttermitt tar med sig och skär in och hittar snett inåt bakåt medspelare som vänder upp och lägger in 1-0. Där tappar vi spelare i flera led.
15' Järpås går igenom men vi hinner upp och stör bra vid avslutet som går utanför.
17' Emil med frispark som Bobbe skarvar mot bortre men målvakten har koll.
30' Timmie med frispark från vänster där målvakten missbedömmer och Rasmus kan enkelt skicka in kvitteringen till 1-1.

Halvlek
En helt annan inställning idag där vi inte kliver in i duellerna som sist. Vi fokuserar även på annat än uppgiften och den glädjen som genomsyrade matchen förra helgen känns som bortblåst.
När vi får tag i bollen på mitten går alla i djupet och ingen möter upp vilket gör det svårt att få igång nåt spel.
När vi slår passen hamnar den ofta bakom medspelaren och Järpås kan lätt ställa om rättvända. Det känns lite mer svårspelat än sist, samtidigt visar Järpås upp mer spel så omöjligt ska det inte vara.
Vi behöver hitta mer yta bakom ytterback då det känns väldigt stressat då dessa får bollen. Vi har även snabbheten att kunna komma runt där. I mitten har dom koll så där vinner vi inget på att lägga några bollar.

48' Järpås får skicka in en boll framför mål som vi inte får undan och dom kan distinkt lägga in 2-1 upp i högra krysset.
62' Järpås kommer runt från höger med ett lågt inspel där det bufflas rejält och både Emil och Jacob kommer i vägen för ytterligare ett mål.
70' Järpås får med sig bollen i en bra aktion och går rent men Jacob kommer ut bra och avvärjer.
83' Bra hörna där vi kommer till avslut men Järpås räddar framför mål.
85' Erik kommer ren och lyfter över målvakten men backen hinner fram och rensar.

Det är kontraster från sist. Inte mkt som stämde för våran del idag och vi gör nog bäst i att inte analysera sönder den här insatsen.
Med lite tur hade vi kunnat få med oss en pinne men samtidigt stod Jacob för flera svettiga räddningar och Järpås borde nog fått in nåt mer också. Idag är vi helt enkelt inte bättre än Järpås och det är bara att gratulera och gå vidare.
Vi siktar istället på att plocka första trean nästa helg borta mot Varnhem.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info