Hoppa till sidans innehåll

En pinne i premiären

22 APR 2018 19:23
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 08:04

JK10

Äntligen dags för seriepremiär och vi kastas in i hetluften direkt mot JK10 på bortaplan som förväntas husera i de övre regionerna i år.
Planen ser magisk ut med tanke på att vi hade vinter för ett par veckor sedan. En eloge till planansvariga!
Förutsättningarna kunde dock varit bättre för vår del. Ett väldigt tunn trupp tillgänglig för dagen samtidigt som varken Jacob, Mackan eller Albin kunde ta handskarna så vi får än en gång förlita oss på Robin i mål som gjort det bra tidigare.
Därmed blir vi av med en mittback och får stuva om rejält i elvan och Emil får ta klivet ner ihop med Tobbe för att stänga igen vad vi på förhand tror blir deras främsta anfallsvapen. Timmie och Vidar på var sin sida.
Rasmus ner ett par steg som sittande ihop med Martin. Nybbe tar klivet in som offensiv med Axel och Bobbe på var sin sida. I fram testar vi André som sett pigg ut det senaste.
Detta lämnar Victor och undertecknad på bänk samt Albin L som dyker upp i halvtid.
Vi förstår att det givetvis kommer bli kämpigt och behöver värdera våra löpningar och ligga rätt i positionsspelet om vi inte ska gå helt på knäna mot slutet.
Vi pratar om att hålla igen pressen och komma på rätt sida direkt för att minimera onödigt arbete, samt inte sätta varandra om dom pressar utan då hittar vi yta istället.

Matchen börjar rätt trevande och det känns att det finns lite premiärnerver i båda lägren.
4' JK10 måttar boll i djupet men Robin kommer ut och stör bra.
6' André går runt till vänster och hittar in till Martin som avslutar lågt ur snäv vinkel men målvakten parerar.
12' JK10 vänder runt ute till vänster och lyfter över på bortre där vi missar markering men yttern skjuter över.
13' JK10 hörna från vänster som studsar 2 ggr i ribban innan Robin kan tippa ut. Mycket nära mål där.
21' André släpper ut till Nybbe som skär in från vänster och spelar in lågt mot Bobbe men en back når först och styr ut.
25' JK10 med farlig hörna igen men Timmie har bra koll på bortre stolpen och tar undan.
30' Emil med tidigt inlägg som Nybbe nickar bra på målvakt som lämnar retur men har koll.

Halvtid - Inget skönspel från nåt av lagen direkt men premiär är premiär. Mycket riktigt kommer det mkt långt i djupet och vi har haft lite bekymmer att läsa bollbana men det har ändå inte blivit mer av det. Lite marginaler på våran sida kanske.
Däremot mkt lättläst med 2-3 pass i backlinjen och sen rakt i djupet. Det spelet borde passa oss bra men dom har en duktig forward och känns som det kan komma något ur väldigt lite så vi får inte slappna av i bak.
Martin och Rasmus har fått ihop det bra på mitten, kanske både pga att dom ligger rätt men även att JK10 inte gärna spelar upp centralt.
Hursomhelst jobbar vi bra för varandra och riskerar inget.
Vårt eget anfallsspel blir givetvis lidande när vi behöver spara på krafterna men Nybbe suger tag i många bollar och vi har haft ett par halvchanser ändå. Nybbe och André jobbar tätt ihop och har kommit runt några gånger till vänster men då blir det gärna lite tomt framför mål istället. Axel och Bobbe sliter på bra och har jobbat tillbaks flera bollar upptill då deras bollhållare ofta blivit lite trampandes på bollen.
JK10 har haft några luriga inlägg men kanske dom två hörnorna som varit svettigast.
Lite ringrostigt på sina håll då domaren redan fått plocka upp flera gula kort men främst pga dålig tajming i vissa tacklingar och knappast nån illvilja.

52' Robin avvärjer ytterligare en djupledsboll.
60' Axel vinner tre stycken 50/50-dueller i rad när han tar sig från vänster till höger och hittar Nybbe som gör sin gubbe och söker bortre hörnet med högern men strax utanför.
63' JK10 avslutar ur snäv vinkel till höger i burgaveln men Robin har koll.
65' Vi slår in en hörna som studsar runt lite innan Rasmus kan vända runt och skjuta i stolpen.
83' JK10 med lång utspark där jag och Emil blir lite passiva och backar ifrån. Deras forward tar ner och hittar behärskat bortre hörnet till 1-0.
86' André med långt inkast till höger där flera går upp för skarv men en hemmaspelare förlänger till Rasmus som är vaken och språngnickar in kvitteringen till 1-1.

Även om jag känner att vi hade flera klara målchanser och borde fått med alla poängen med lite bättre skärpa så får man vara nöjd när vi orkar fortsätta och får in kvitteringen med så lite tid kvar. JK10 kom till några halvchanser i första halvlek men hittade sällan den sista passen. Samtidigt visste vi att våra längre anfall troligen skulle bli lätträknade idag och jag tror att båda lagen är nöjda med poängen sett till matchbilden. Kanske inte så publikfriande alla ggr med en hel del lufttid på bollen från båda håll men kändes att inget lag ville riskera nåt ju längre matchen led.
Mentalt sett den bästa insatsen av oss hittills i år och mkt kul att se att alla biter ihop och tar jobbet för varandra. Även i närkamperna går vi in distinkt och vill vara fysiska och även om det smällde på bra hela matchen tycker jag det var bra nivå från båda håll. Vi tackar JK10 för en härlig drabbning och äntligen är vi igång!
Vi försvarar oss bra över hela planen och det tar vi med oss till hemmapremiären mot Järpås på fredag.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info