Hoppa till sidans innehåll

Årets första 3-poängare!

11 MAJ 2018 10:33
  • Skapad: 11 MAJ 2018 10:33

Varnhem

Vi jagar första trean och hoppas vi kan få ihop det framåt då vi inte skapade mkt senast.
Vi vill hitta mer ytor bakom ytterback och utmana mer man mot man då vi tidigare blivit lite stressade i sista tredjedelen. Även testa lite mer skott utifrån.
6' Det börjar bra, Albin suger ner bollen en bit ut till vänster, gör sin gubbe och lägger in 1-0 i fin båge över målvakten.
11' Vi slår en låg hörna på första ytan som skarvas vidare där Green löpt ifrån smart och kan ren sätta dit 2-0.
22' Missförstånd i bak gör att vi inte får ut bollen och motståndaren kan ta bollen och skicka in ett inlägg i boxen där deras spelare som jagar blir upphakad och domaren blåser straff. Den sätter dom lågt till 2-1.
28' Varnhem med hörna där vi missar markering och dom får måtta skott som Robin tippar över. Nästkommande hörna missar vi också och fristående får dom nicka på mål. Robin hinner ner men returen skickas in i mål till 2-2.
45' Albin hinner först på en boll i straffområdet och blir överkörd av backen och straffen är solklar. Nybbe stegar upp och lägger säkert in 3-2 precis innan paus.

Halvlek - Efter en bra start där vi har kontroll på allt och knappt släpper upp Varnhem på egen planhalva blir vi bekväma och verkar tro det är avgjort. Ett missförstånd till 2-1 ger den energin dom behöver och kan även jobba till sig kvitteringen efter en stund.
Vi skapar dock mer och vågar utmana både på kanter och centralt så det känns ändå hoppfullt.
Det finns mkt ytor att jobba på och Varnhem verkar redan ganska trötta. Centralt stänger vi till bra.

57' Emil når högst på hörna men nickar strax över.
72' Nybbe hittar Erik i djupet som går rent men målvakten hinner ut och räddar. Returen går ut till Green men avslutet hinns emellan av en försvarare.
86' Varnhem ställer om bra när vi ligger högt men Emil hinner ner med en bra brytning.
89' Erik kommer fri men målvakten kommer ut och avslutet går strax utanför.

En stabil andra halvlek gör att vi vinner. Det hade inte behövt bli så spännande men vi slappnar av en period i första och det straffar sig. Vi hade gott om chanser att utöka i andra men det ville sig inte riktigt. Skönt att vi skapar lägen ändå. Surt med skador på Nybbe och även Simon som var tillbaks för att känna på det igen. Vi hoppas att dom kan vara tillbaka snart på planen.
Årets första rullan går är ett faktum!

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info