Hoppa till sidans innehåll

Äntligen tre poäng

21 MAJ 2017 00:45
  • Skapad: 21 MAJ 2017 00:45

Saleby

Säsongsinledningen har hittills varit en besvikelse och även om spelet har sett ganska bra ut och i stora delar också defensiven så är det ingen nyhet att vi haft svårt i sista tredjedelen.
I veckan har vi nött avslut och hoppas att det ska släppa framåt.
Dagens motstånd då, Saleby har även dom gått tungt i inledningen men verkade stå emot bra mot Trollekis i förra omgången så vi behöver bibehålla det fina spelet vi haft sen tidigare och inte ställa ut några skor.
I riktig högsommarvärme och nyklippt gräs, tyvärr bara utanför planen, känns att det kommer bli 90 riktigt jobbiga minuter och vi kommer få värdera våra löpningar och förhoppningsvis låta bollen göra jobbet för att spara på krafterna.
Det är dessvärre lättare sagt än gjort.
Planen är ungefär i det skick man förknippat Salebyvallen med sen tidigare. Vi har svårt att få nån fart på bollen och värmen gör givetvis sitt också. Inledningsvis händer inte mycket, det är en del ställningskrig.
Det dröjer till tionde minuten när Nybbe kommer loss till vänster, gör två gubbar och hittar in till en fristående Rasmus som klackar bollen utanför. Med lite prat kan han istället ta emot och vända upp.
14' - Vi rullar upp längs högerkanten där bollen till slut hamnar hos Nybbe som lägger upp till Pungen som lossar bössan strax utanför högra krysset.
Vi har mycket boll men det är svårt att få till nåt snabbt spel längs backen i det höga gräset. Däremot får Nybbe och Rasmus ganska ohotat ta ner eller skarva bollar i djupet vilket skapar flera lägen för den som kommer med fart.
17' - Nybbe kommer loss till vänster igen och slår ett inlägg där Rasmus når före målvakten med pannan men bollen går strax över.
19' - Albin slår en frispark strax utanför eget straffområde som når Nybbe i djupet som på halvvolley lättar bollen över. Flera heta chanser nu och det känns som målet borde komma snart. Vilket det också gör.
22' - Victor slår en boll längs högerkanten där Rasmus vinner sin duell med mittback och skär in mot mål. Axel gör en bra löpning på bortre och lurar över målvakten så Rasmus kan göra en fuling och lägga in den på första stolpen till 1-0!
30' - Vi vinner tillbaks bollen på mitten genom hög press, Alex spelar Nybbe centralt som frispelar Rasmus som försöker runda målvakten men han räddar.
35' - Rasmus är nära att göra ett riktigt Rasmusmål när han rullar tillbaks åren till knattefotbollen. Med 4 motlägg med motståndare likt flugor på en sockerbit är han sånär att få in bollen via en klassisk tåfjutt men bollen smiter utanför.
42' - Alex hittar Rasmus centralt som vrickar till Nybbe till vänster som skär in men får inte till avslutet som blir tamt.
Halvlek - Vi har tuggat på bra och det märks att Saleby börjar bli trötta. Värmen tar ut sin rätt och vi har fräscha gubbar på bänken. Alex går ut och in med Simon som tar plats ut till vänster. Saleby har inte haft mycket att komma med. Några frisparkar utifrån men det har inte lett till nåt direkt farligt. En 1-0 ledning känns ändå bräcklig då vi bränt ett par fina lägen och det har straffat sig i tidigare matcher så vi får vara på tårna i andra.
Saleby har ändå fått upp ett par bollar på Svantesson mellan mittbackar och mittfält där vi inte legat i rygg och är han på humör kan det bli farligt.
47' - Simon tar kommandot direkt, slår en genomskärare genom två lagdelar och når Nybbe till höger som skär in, kan spela Rasmus i sidled till troligen 2-0 men avslutar på målvakt.
Minuten senare är det återigen Simon som spelar Nybbe och denna gången gör han inget misstag, på rullande lättar han bollen över målvakten till 2-0.
Nu är vi heta, vi gör det jobbigt för Saleby och krigar för varje boll. Simon väggar med Nybbe och blir själv med målvakten men han räddar med en parad.
Anfallet efter tråcklar sig Rasmus igenom men bollen räddas på mållinjen.
55' - Axel gör sin gubbe till höger, skär in och hittar Nybbe mellan backarna som rundar målvakten och lägger säkert in 3-0.
63' - Återigen jobbar vi tillbaks bollen i pressen genom Simon som spelar Nybbe till Rasmus som fri med målvakt avslutar på men får sin egen retur och lägger in 4-0.
70' - Nybbe kommer runt på vänsterkanten och rundar även målvakt men kommer ur vinkel och lägger in den mot bortre där bollen tar i stolpe ut, han får dock ingen hjälp i den ytan.
75' - Nybbe får en chans till men målvakt räddar till hörna.
80' - En mycket fin sekvens där bollen går på snöre och Rasmus klackar bak bollen till Nybbe som blir ren och lägger bollen tätt utanför.
84' - Salebys enda chans i andra halvlek blir till när Englund vinner en duell på mitten och försöker hitta hem men når en fristående motståndare som dröjt sig kvar. Denne blir dock avblåst för offside (!) så här har vi tur eller så uppmärksammar domaren nån touch som inte går att se från bänken.
86' - Vi rullar upp på vänsterkanten men när Simon ska avsluta efter att målvakten är överlistad blir han fälld och domaren blåser straff. Edwin känner sig manad och slår säkert in straffen intill vänstra stolpen 5-0.
88' - Salebys yttermittfältare gör en "Carl" och drar på sig sin andra varning genom att gå upp framför Albin när han ska dra upp bollen.
Vi vinner matchen med 5-0 och får äntligen islossning framåt! Även om vi kunde gjort minst det dubbla så är det svårt att klaga när vi gör många mål och är ursäkra bakåt. Ingen viker ner sig trots att det är riktigt jobbigt idag och alla gör en bra match rätt igenom. Nu njuter vi av segern i helgen och sen får vi ta med oss samma känsla till onsdag när Kållandsö gästar Skogevi.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info