Hoppa till sidans innehåll

Seger i Varnhem

31 MAJ 2017 09:23
  • Skapad: 31 MAJ 2017 09:23

 
Varnhem

Inför matchen har vi möblerat om lite i elvan. Nybbe och Englund är tillbaks och vi provar att flytta upp Martin i fram för att få lite tyngd, och förhoppningsvis kunna bli farliga i luften med Hulta som kommer i fart med inlägg från Nybbe till vänster och Axel till höger som skapade mycket senast mot Kållandsö.
Vi tar tag i spelet direkt och vågar rulla mer boll än senast. Varnhem slår ifrån sig i djupet men dom verkar inte fylla på med nån inledningsvis och det ser komfortabelt ut i försvaret.
4' - Nybbe löper sig fri i kamp med mittback och avslutar strax utanför bortre.
6' - Uppspel till höger som Martin skarvar ut till Hulta som når Nybbe i mitten men trampar lite boll och får inte till avslutet.
12' - Nybbe snappar upp en boll till höger i straffområdet, vänder upp och lägger in bollen till Axel som får en bra volleyträff i ribban!
16' - Varnhem får ett bra läge när vi kommer fel ett par gånger om mellan studsarna men skottet går över.
20' - Hulta kastar långt från höger mot Martin som blir överkörd i ryggen men som tur är avvaktar domaren för bakom kommer Nybbe och nickar in 1-0 i bortre!
Här slappnar vi av direkt känns det som för på avspark blir vi passiva och låter Varnhem spela runt för att sedan komma till avslut från vänster men Mackan räddar ut till hörna. Den blir överlång men dom samlar upp och får dribbla runt och leta alternativ innan skottet kommer som styrs in till 1-1. Väldigt passivt försvarsspel.
30' - Mackan tippar skott utifrån över.
32' - Vi gör en snabb omställning och Hulta får avsluta men målvakten räddar.
35' - Pungen hittar fram till Nybbe som skjuter men målvakten tippar till hörna. Hörnan kommer Hulta högst på men får inte ner nicken och den går strax över.
42' - Nybbe får måtta ett inlägg mot straffområdet där Hulta kommer i fart, sträcker ut stortån i luften och plockar ner bollen. Den sitter sedan säkert intill vänster stolpe till 2-1.
44' - Hulta vänder upp och skjuter, målvakten räddar och släpper retur rätt ut där Martin stormar fram men lyckas inte trycka ner avslutet som går över.
Halvlek - Vi börjar matchen bra men tror nog att det ska gå lite för lätt för mittperioden imponerar inte och vi låter Varnhem dribbla och hitta alternativ och försvarsspelet över hela planen kunde se bättre ut. Vi kommer helt fel i pressen och därav släpper vi till en del onödiga lägen.
Vi har dessutom bekymmer med att klara av Varnhems fysiska spel, det är en del armbågar och mycket armar i rygg men domaren tillåter mycket och det borde vi gilla.
Inför andra säger vi att vi får börja smälla på och lägga oss på samma nivå och dessutom sätta tidigare press då vi stressat fram en del misstag i första när vi väl satt pressen.
46' - Axel krigar till sig bollen och vinner frispark i bra läge. Nybbe lägger den i muren, Englund når returen och lägger ut till höger​ där Robin kommer i fart och lägger in bollen framför mål men vi når inte fram.
48' - Hulta får ett fint läge framför mål och kan nästan springa in med bollen men den studsar upp nära honom och målvakten lyckas få upp en hand och räddar.
50' - Hulta till vänster lägger in bollen i mitten där Nybbe ska ta med men blir bryskt nedriven i ryggen och ännu en frispark i bra läge. Denna gången är det Pungen som träffar muren.
60' - En tilltrasslad situation där Astrix är först på bollen men deras spelare återigen kommer in sent i ryggen. Dock är både Robin och Tobbe där i samma situation och det smäller bra åt flera håll. Deras spelare grinar illa och smällen verkar ha tagit allvarligt. Han häver dock ur sig en del mindre lämpligt och får syna det röda kortet. Frisparken ges dock inte för förstaläget utan frispark till Varnhem.
65' - Tobbe krigar tillbaks bollen till vänster och lyfter fram bollen till Nybbe som dunkar in sitt andra till 3-1 på uppstuds.
67' - Nybbe skär in från höger, gör en gubbe och lägger enkelt in 4-1 i bortre.
75' - Astrix gör två gubbar till vänster, spelar in till Hulta som släpper till Martin men han får avslutet rätt på målvakt.
87' - Englund slår en kort hörna på studs (!) till Pungen som får på ett bra och svårt avslut men den viker av innan bortre.
Vi höjer oss i andra och det blir aldrig nåt snack och även om vi kunde punkterat betydligt tidigare så var det ändå lite stirrigt under första halvleken. Varnhem tröttnar givetvis i raskare takt efter utvisningen men vi hade redan ett bra tryck och lägena avlöste varandra. Det fanns dock kvalitet i Varnhem och tilläts dom för mycket tid så blev det farligt flera gånger.
Vi skickar en tanke om ett snabbt tillfrisknande till spelaren som linkade av då det verkar som situationen tyvärr mynnade ut i en fraktur.
Nu till en veckas vila och sen vill vi ha stort stöd på nationaldagen, även Hangelösadagen i det här fallet, då grannarna från Källby kommer på besök. Det lär bli en tuff match då dom öppnat väldigt starkt och är obesegrade vilket vi givetvis vill ändra på.
Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info