Hoppa till sidans innehåll

Nationaldagsseger

06 JUN 2017 21:14
  • Skapad: 06 JUN 2017 21:14

Källby

Familjedag på Skogevi och det är bra förutsättningar. Fint väder, hoppborg och tre raka segrar att gå in med i derbyt mot Källby.
Ett Källby som har startat väldigt fint i serien och hittills är obesegrade.
Inför matchen har vi pratat om att ligga tajt på Christoffer Apell där många bollar troligen kommer hamna men även att inte glömma bort lillbrorsan som lär komma i fart på skarv m.m.
Vi avvaktar lite i pressen för att se hurpass spelskickliga dom är i bak.
6' - Nybbe vinner ett motlägg till vänster och går på mål och petar nästan bollen förbi målvakten som hamnar i vägen och når slutligen bollen.
10' - Vidar lyfter mot Hulta centralt som vinner duellen och bröstar ner till Martin som vänder bort sin gubbe och dunkar in 1-0.
11' - Anfallet efter håller på att sluta illa då Källby lyfter in mot Albin som kommer ut men bollen seglar i vinden och Albin lyckas få några fingrar på bollen och räddar.
13' - Källby kommer runt till vänster och når en gubbe på bortre som nyper på volley men Albin är rättplacerad och räddar.
17' - Vi hittar ut på yta till vänster där Hulta gör sin gubbe ner mot kortlinjen och spelar in till Martin centralt som avslutar med vänstern men målvakten hinner ner fint och räddar till hörna.
21' - Ett överlångt inlägg som rinner ut mot vänster hörnflagga där Nybbe samlar upp och slår in bollen i boxen, men Källby nickar undan. Inte längre dock än att Englund kan plocka ner bollen och nypa in 2-0 i bortre efter fin träff. Ett efterlängtat mål för den forne landslagsspelaren!
26' - Källby slår en låg boll i djupet mot anfallare men Robin glider emellan och bollen kommer tillbaks ut där dom får måtta avslut som går tätt utanför.
28' - Källby i ett bra frisparksläge där bollen styrs strax utanför.
29' - Hulta når först på våran inspark och vänder runt sin gubbe. Nybbe tar en djupledslöpning till vänster där bollen sitter på fot och han petar in 3-0.
36' - Axel vinner motlägg på mittplan och frispelar Nybbe som får en lite för lång förstatouch och målvakten hinner ut och avstyrar.
42' - Albin räddar skott utifrån.
44' - Källby avslutar halvleken bra och är nära ett mål på slutet. Ett par hörnor blir farliga där den farligaste styrs ett par gånger och Albin kan precis tippa ut till hörna igen.

Halvlek - Det blåser upp rätt friskt en bit in i matchen och många av Källbys bollar hamnar djupt och rinner iväg istället för på kropp och att fördelas vidare. Detta gör det ganska enkelt för oss att försvara emot och dom gånger de hittar spelare är Robin nästan alltid först i luften eller där och stör tillräckligt. Vi är aggressiva över hela planen och jobbar tillbaks bollen fort. Vi stressar även Källby till misstag där en del pass slås bort i backlinjen. Överlag en mycket bra halvlek där vi kanske kan rulla lite mer i backlinjen och inte stressa fram avgörande bollar då Källby inte satt press på oss alls i bak. En mycket skön ledning att kliva ut med i andra halvlek men även viktigt att inte släppa in Källby i matchen tidigt i andra.
Nu gäller det att inte vara nöjda och backa hem för Källby saknar inte chanser och kvaliteten finns definitivt där.

47' - Martin nickskarvar vidare till Nybbe som skjuter tidigt men bollen går över.
57' - Källby lyfter in frispark som nickas utanför. Vi känns stressade i bak och Källby har en bra period där målet hänger i luften. Vi slår ifrån oss mycket och vågar inte spela oss ur situationerna. Källby har höjt pressen och vi har svårt att hantera det.
61' - Källby har visat sig vara farliga på fasta situationer och efter en frispark som går i muren hittar returen fram till en fristående spelare till vänster som skickar in 3-1 bakom Albin.
70 ' - Källby kastar långt och nickar tätt utanför.
Strax efter är det en rörig situation där bollen studsar fritt framför vårat mål men med en del tur så är vi i vägen och lyckas avvärja en väldigt bra chans.
72' - Simon som bytts in till vänster skrämmer upp försvaret direkt och gör två gubbar och hittar in till Axel som skjuter över.
74 ' - Axel vinner frispark i bra läge strax utanför straffområdet som Simon tar hand om och smeker in 4-1 över muren chanslöst för målvakten.
75' - Simon rundar sin gubbe till vänster och hittar Nybbe i ett instick som får långa tån på till 5-1.
77' - Vi är lite passiva och drar på oss en frispark ut till vänster som Källby lyfter in och nickar in 5-2. Här är dom tunga och vi ger tyvärr bort lite väl många fasta situationer under matchen.
78' - Simon till vänster ser Axel som löper in bakom backlinjen och nickskarvar bollen utanför.
Sista perioden av matchen är inte publikfriande då Källby fortsätter trumma på framåt med en del farligheter men vi får lite bättre tag på dom när Hulta kliver ner och gör det jobbigt. Annars försöker vi undvika misstag och slår mest ifrån oss och låter tiden gå. Deras målvakt får ont i en duell med Alex men det verkar efter matchen som det gått bra.
90' - Källby får en sista chans men skottet går utanför.
Vinst med 5-2 mot seriesuveränen som innan matchen bara släppt in två mål, man kan jubla för mindre! En mycket väl genomförd match från alla inblandade där vi smäller på, tar jobbet för varandra och gör mål på våra lägen.
Visst har vi sämre perioder men vi visar pondus och rycker upp oss. Källby har lägen men man känner igen sitsen lite från vår säsongsinledning där vi inte förvaltade våra chanser och blev straffade. Idag är det vi som är resoluta och det blir psykologiskt tungt för motståndaren när dom målen sitter.
Efter en trög inledning har vi fått upp farten nu och smyger med bra under toppen. Nu kör vi träning på torsdag och sen gästar vi Järpås på söndag där vi hoppas ta med mycket positivt från idag.
Tack för en trevlig inramning på familjedagen!

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info