Hoppa till sidans innehåll

Kryss mot Rackeby

04 MAJ 2017 06:31
  • Skapad: 04 MAJ 2017 06:31

Hemmapremiär i vårsolen och förutsättningarna är glasklara. Vi vill bygga vidare på spelet vi visade upp i första halvlek mot Vinninga och därmed ta första trean.

Planen är tungsprungen och passningarna stannar gärna upp lite vilket inte riktigt får igång nåt spel även om vi äger mycket boll.
Vi får in en del bollar i Rackebys straffområde och dom slår mest ifrån sig. Vi kommer runt bra på kanterna men tajmar inte inspelen lika bra och deras försvar kan ofta vända upp utan andravåg.
Efter tio minuter krigar Simon till sig en frispark ut till höger som studsar farligt framför mål men rensas till hörna. Hörnan som följer dimper ner framför deras målvakt där vi är först men försvararen lyckas rensa i ribban och ut.
Vi behåller trycket och några minuter senare får vi utdelning på hörna när Martin ohotad nickar in bollen.
Samma känsla som sist infinner sig och då straffade det sig att vi inte förvaltade trycket vi hade.
I 20:e minuten kommer så kallduschen då vad som uppfattas som en rensförsök 10-15 meter in på vår planhalva resulterar i en pangträff i bortre krysset. Det är bara att applådera.
Det känns som vi än en gång blir lite överraskade och går ner i tempo efter deras mål. Hulta kan ändå sånär fixa ledningen innan paus när han vinner nickduell mot målvakten men bollen rensas på mållinjen av försvarare.

1-1 i halvlek är vi knappast nöjda med,, både för att vi nog skulle skapat mer på vårt bollinnehav men även att vi varit tajta bakåt och inte släppt till nåt direkt. Det är uppenbart att dom vill nyttja fasta situationer och flytta in folk men jag tycker vi ofta löser det bra och sätter igång spelet snabbt och får till omställningar.

I andra fortsätter vi att vara farliga på hörnor och Martin ropar på straff efter duell men domaren, som gör en bra match, väljer att fria.
Ytterligare en hörna i minut 55 hamnar hos Hulta som klipper till och träffar Robin som styr in 2-1 intill stolpen.
Rackeby har även haft en nick i stolpe via Albin men annars har han haft bra koll i bak.
Vi börjar tappa en del boll på mittplanen där vi inte kommer upp i rygg och Rackeby får till en del omställningar och etablerar mer av spelet. Annars löser vi det väldigt bra i bak och spelar oss ur situationerna som vi tidigare pratat om.
Framåt har Nybbe ett par chanser att punktera men deras målvakt kommer först ut med små marginaler.
Sista perioden av matchen är det inte mycket som sticker ut utan det känns som vi har hyfsad kontroll och försöker spela av tiden och kanske blir vi lite nonchalanta stundtals för med fem minuter kvar missar vi en hemåtpass och Albin blir ensam mot två motståndare som inte gör nåt misstag. Oerhört tungt sett till matchbilden men vad gör det när vi inte kan döda matchen tidigare.
Matchen slutar 2-2 och idag är det två förlorade poäng, inget snack om saken. Vi får rannsaka oss själva och se vad vi kan göra bättre nästa gång. Ett plus är ändå defensiven som jag tycker känns mycket säkrare och med mer pondus idag bortsett från den snöpliga kvitteringen på slutet.
Nästa match är hemma mot ÖSIK fredag 12:e maj, nya tag då.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info