Hoppa till sidans innehåll

Femte raka segern

11 SEP 2017 21:51
  • Skapad: 11 SEP 2017 21:51

Källby

Vi åker till Eolsborg som likt alla andra planer den här helgen fått svälja en hel del vatten. Det kommer med andra ord bli rätt svårspelat och vi får passa oss för att bollen sticker samt att gräset gärna vill släppa.
Vårens möte mot Källby är en av våra bättre insatser i år sett över 90 minuter och det vore skönt att kunna plocka fram nått liknande även idag.

2' - Källby samlar upp en boll vid kortlinjen och spelar in bakåt till medspelare som avslutar men vi får ett ben i vägen och styr ut till hörna.
13' - Matte vänder runt ute till höger och lyfter in bollen som nickas ut till Pungen men skottet går över.
28' - Vi blir överspelade till vänster när vi hamnar lite långt ifrån i understödet och dom hittar ett inspel till fristående spelare men skottet går strax utanför.
32' - Simon jagar upp bollen till vänster, vänder in och tar avslut men målvakten räddar.
40' - Källby med en missriktad hemåtnick som Carl hinner upp i kamp med målvakt, spelar runt till Blomman som skjuter men en back fläker sig och räddar till hörna.
43' - Lång hörna som Robin nickar tillbaks in där Carl skarvar vidare men målvakten står rätt.

Halvlek - Vi är rätt stirriga stundtals, det känns som vi är rädda att göra misstag och då gör vi dom. Källby kommer runt lite väl enkelt på kanterna och vi hamnar långt ifrån varandra och det ser nästan komiskt ut ibland när vi avvaktar i pressen för att sen stöta precis när vi blir överspelade. Troligen är underlaget en stor bov då det släpper väldigt lätt och båda lagen har satt sig i svåra situationer pga fästet.
Vi är även lite ovana i bak då vi möblerat om lite idag så vi ska inte känna någon panik. Framåt har vi ändå hotat och det känns som målet kommer snart, ytor finns det gott om att spela ut på.
Kanske borde det stått 2-2 på tavlan i paus men vi får trumma på och minimera misstagen så löser vi det här. Vi har egentligen ingen press på oss och kan vi spela därefter kan vi få ett annat lugn.

47' - Matte hittar Nybbe i djupet som petar sig förbi målvakten men kommer lite ur vinkel och slår bollen i stolpen.
49' - Simon går på skott utifrån men målvakten räddar och en back rensar till hörna. Hörnan kommer Robin högst på men nickar utanför.
53' - Källby kommer i fart men Robin bryter långt ner och spelar Vidar som tar med upp och vidare till Carl. Vidar fullföljer löpningen och får tillbaks, lättar bollen över utrusande målvakten men den tar i ribban och ut till Nybbe som skjuter på en back. Men inte längre än att Simon kan nå bollen och stöta in 1-0.
57' - Matte skickar in bollen från höger men Simon nickar utanför.
59' - Vidar testar skott utifrån men bollen går strax utanför.
70' - Källby kommer runt på vänsterkanten och hittar en fristående spelare i mitten som skjuter tätt utanför på volley.
75' - Matchens prestation när bollen går på ett tillslag från backlinje hela vägen fram till Nybbe som blir ren med målvakten och lägger in 2-0.
80' - Carl släpper till Nybbe som chippar målvakten men utanför.
88' Nybbe släpper ut till Green som kommer i fart men får inte till avslutet som går utanför.

En helt annan match i andra halvlek då jag tycker vi kommer upp i nivå igen. Vi känns lugnare i bak och kan rulla runt på ett annat sätt. Vi blir heller inte lika långa i laget som vi var stundtals i första halvlek och vi är heta framåt där deras försvar får mycket att jobba med.
Källby är inte helt ofarliga men har ingen skärpa när lägena kommer och det får vi vara glada för.
Annars känns det som vi har bra kontroll på matchen.
Alltid skönt med en derbyvinst och vi håller dessutom nollan. Hösten har artat sig riktigt bra och den sviten vill vi förlänga nästa vecka mot Järpås där vårmötet är en riktig plump i protokollet så räkna med att vi är sugna på revansch.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info