Hoppa till sidans innehåll

Fem-etta mot Varnhem

04 SEP 2017 22:11
  • Skapad: 04 SEP 2017 22:11

Varnhem

Stämningen har vart god i lägret sedan matchen sist och ska vi ha någon chans på den ädla kvalplatsen så lär vi behöva följa upp med fler insatser likt den förra. Nu har vi inga veckomatcher kvar och har alltså skiftarbetarna tillgängliga i resterande matcher vilket är skönt. Dagens motstånd är Varnhem som har blandat och gett en del men jag tycker ändå dom rullade boll ganska bra på mitten sist vi möttes och vi trodde nog det skulle gå enklare än det gjorde till en början. Men kan vi hålla uppe tempot och fortsätta variera spelet tror vi att chanserna ska vara goda för vinst.

1' Nybbe får på en bra träff på halvvolley utifrån mot bortre krysset men målvakten har bra sikt och kan plocka ner bollen.
6' Varnhem kommer runt till höger och hittar en medspelare på bortre som vänder runt och skjuter lågt men Albin hinner ner och räddar.
12' En kort hörna till Pungen som tar emot och skjuter strax över.
14' Rasmus vinner en duell på mitten som Simon plockar med till höger, gör sin gubbe och hittar tillbaka till Rasmus i mitten som får med sig och lägger in 1-0.
21' Simon slår en frispark utifrån som Rasmus kommer upp på men nickar över.
22' Nybbe hinner upp en svag hemmåtpass, rundar målvakten och lägger in 2-0.
28' Robin når högst på hörna men får inte ner nicken.
35' Nybbe slår inlägg från höger, Rasmus når upp och skarvar ner till Carl som dunkar in både boll och målvakt till 3-0. Tyvärr blir deras målvakt skadad i samma situation.
36' Fint uppspel mellan Nybbe och Rasmus ut till Simon som skjuter på ett men målvakten räddar.
43' Vidar vinner boll och hittar Nybbe som skjuter tungt strax utanför krysset.

Halvlek - Vi rullar bra och är ganska effektiva även i denna match. Bakåt är det lika stabilt som tidigare och vi ligger bra i positionerna. Tobbe och Mackan håller rent på mitten. Möjligen att vi är lite bekväma i omställningarna och blir långa i laget genom att inte trycka upp bakifrån tillräckligt snabbt men Varnhem har inte nyttjat det nämnvärt. Vi vill hålla tempot uppe i andra och inte ge dom nåt. Fortsätter vi smälla på och jobba i pressen så lär dom ledsna snabbt.

47' Simon går loss till höger och blir kapad men räddar upp och kan fortsätta ut på kanten. Han kollar upp och slår ett inlägg mot bortre som dimper ner i mål till 4-0.
60' Simon med frispark i bra läge får på en bra träff över muren men målvakten står rätt och kan rädda.
64' Ett sällsynt slarv i bak när vi missar i kommunikationen ett par gånger gör att bollen letar sig ur till en Varnhemspelare som kan göra 4-1.
70' Nybbe får med sig målvakten ut felvänd mot mål och slår in bollen till Rasmus som nickar tätt utanför.
75' Simon slår frispark från vänster som tar i bortre stolpe ut.
78' En lång hörna som Robin når högst på och skickar in bollen i gröten framför mål där Carl lyckas hitta rätt och gör sitt andra för dagen till 5-1.
83' Robin kommer upp bra på hörna och trycker bollen tätt över ribban.

En lite sämre period i andra halvlek men vi trummar ändå på och kunde nog gjort ett par mål till. Skönt att se att vi vill mer och fortsätter skapa lägen även om det kändes ganska avgjort i halvlek. Varnhem känns nonchalanta på mitten flera gånger där vi nyttjar och ställer om.
Annars tar alla jobbet och vi gör det som behövs för att vara fortsatt med i kvalstriden. Nu börjar det hetta till och i nästa omgång åker vi till fina Eolsborg för möte med Källby.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info