Hoppa till sidans innehåll

Familjedag och 3p mot Trollekis

11 JUN 2018 13:04
  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 13:05

Familjedag, derby och strålande väder återigen.
Vi kom inte riktigt upp i nivå sist mot Kållandsö och fick inte med oss alla poängen hem från ön.
Men det känns som inställningen är annorlunda för dagen och vi brukar kunna tända till när det gäller.
Vi anar att dom kommer spela ganska rakt i djupet samt nyttja fasta situationer på våran planhalva då dom är starka i luften och har långa inkast. Men med Falk i bak som troligen inte ens förlorat en nickduell hittills i år är vi väl förberedda.
Vi startar matchen i bra tempo och lyckas spela oss framåt rätt bra vilket är förhoppningen, inte skicka för mycket i luften för att spara på krafterna för alla i värmen.
Efter några halvchanser får vi utdelning efter drygt 10 minuter då Nybbe får med sig bollen centralt och skickar på uppstuds iväg en riktig pärla upp i vänstra krysset.
Några minuter senare får vi hörna från höger där Simon hittar Falk som vräker sig fram och nickar in 2-0.
Här var känslan att det kunde rinna iväg då vi gjorde det mesta bra, smällde på och satte nivån på mittfältet.
Tyvärr slår vi av lite på tempot och släpper in Trollekis i matchen. Vi börjar slå ifrån oss mycket bollar i djupet och tröttar ut oss på allt fler löpningar. Vi hittar inte mycket spel längs marken och rullar inte igång bakifrån. Trollekis äter sig in i matchen och har ett par bra lägen på sina farliga inkast framförallt.
Vi ger bort en frispark mot slutet av halvleken på mittplan som kunde undvikits med lite kommunikation. Den måttas in i straffområdet och kan skarvas in till 2-1. Vi skriker på frispark men målet godkänns.
I halvlek pratar vi om att försöka undvika ge bort inkast långt ner då det blir farligt varje gång. Inte slå ifrån oss så mycket och lita på medspelarna när vi ges tid med bollen. Flera börjar tröttna i värmen och vi gör några byten. Det märks på orken även att det blir en del gnäll och fokus på fel saker.
Trollekis fortsätter att mata bollar centralt i djupet men vi städar bra i bak. Samtidigt blir det alltid målchanser om vi inte lyckas hålla bollen i spelet vilket resulterar i flertalet inkast och hörnor där dom är väldigt nära ett par gånger. Kvitteringen kommer dock onödigt när vi flyttat upp på en fast situation och dom ställer om.
Istället för att fördröja och vänta in hemjobb från resten av laget säljer vi oss i flera sekvenser och dom når straffområdet där domaren tycker vi uppvaktar för bryskt i ryggen på deras spelare som tycks vänta på kontakt. Kändes väldigt billig.
Frankén kliver fram och sätter säkert sitt andra för dagen.
Energin från första 20 är borta och vi hittar inget organiserat spel. Vi slår mest ifrån oss eller missar enkla pass. Givetvis mycket påverkat av värmen för dagen och att grundfysiken inte finns med alla gånger.
Men vi har bred bänk idag och fyller på med nytt blod vilket tycks ge en boost inne på planen. Vi knyter näven och gör ett ryck sista kvarten.
Med tre minuter kvar snappar Nybbe upp en boll ut till vänster där det funnits mycket yta stora delar av matchen men vi inte hittat fram med bollarna. Nu går han iaf rent och hittar Erik centralt som tar sig emellan sina försvarare och trycker distinkt upp 3-2 i nättaket!
Trollekis försöker hitta en forcering men orken känns trytande även i deras läger. Några halvchanser i slutskedet men vi försöker hålla bollen offensivt och spelar av ganska rutinerat. Tilläggstiden känns dock oändlig!
Vi vinner matchen vilket känns oerhört skönt. Möjligen hade inte oavgjort vart orättvist efter Trollekis höjt sig men vi var effektiva idag och hade även ytterligare chanser att fylla på. Vi försvarade oss bra på deras fasta situationer där dom är väldigt tunga och besitter ett rejält vapen.
Nu är vi återigen med i ormboet där uppe och hoppas på en lika fin insats om en vecka när vi besöker Mellby.
En mycket lyckad dag på Skogevi med tre poäng och glada barn som spelat på chokladhjul och hoppat hoppborg. Fina insatser på och utanför planen.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info