Hoppa till sidans innehåll

Andra raka segern

25 MAJ 2017 06:56
  • Skapad: 25 MAJ 2017 06:56

Kållandsö

Veckomatch och Kållandsö är på besök på ett soldränkt Skogevi. Förhoppningen är att vi kan fortsätta rulla bollen som vi har mäktat med stora delar av säsongen och att vi fått se ett slut på måltorkan efter islossningen​ sist.
Dessvärre är vi inte alls med i inledningen. Vi pratar inte rätt varandra, går två man på samma bollar och det känns allmänt virrigt. Det i kombination med att Kållandsö sätter ganska hög press har vi svårt att reda ut till en början.
Den senaste tidens brist på väta gör planen torr och långsam trots att mattan känns fin. Vi får inte fart på bollen och springer allt som oftast i från den. Det är svårspelat för båda lagen men Kållandsö visar upp en helt annan rörelse.
8' - Pungen lyfter in en frispark som nickas bort. Tobbe lyfter in igen men offsidestående nickar vi utanför.
10' - En mycket grötig situation framför Kållandsös mål där Axel och Simon får chans på chans men målvakt och backar står i vägen flera gånger om och får till slut iväg bollen. I samma situation drar Simon baksidan och får linka ut. Carl ersätter.
11' - Axel kommer runt på sin högerkant men har ingen med sig framför mål i inspelet.
15' - Robin når högst på deras inspark och nickar fram till Rasmus som löper sig loss men trampar lite boll och får iväg ett avslut rätt på målvakten.
Anfallet efter kommer Kållandsö till läge men Mackan är med bra och tar skottet utifrån.
17' - Hulta blir nedriven strax utanför straffområdet av deras målvakt som blir varnad. Efterföljande frispark nickas​ ut till hörna.
Hörnan hamnar till slut hos Hulta som promenerar in i straffområdet och trollar lite innan han blir kapad och domaren pekar på straffpunkten. Från bänken ser den misstänkt billig ut men Hulta är övertygad. Pungen känner sig manad och stegar fram och sätter 1-0 säkert till vänster.
20' - Hulta med långt inkast som Axel plockar ner och vänder runt innan han åker på en nacksving och andra straffen på lika många minuter är given. Pungen vet ju redan hur man gör så han kliver fram och hittar samma maska än en gång till 2-0.
Sett till inledningen så är siffrorna missvisande men vi har sakta jobbat oss in i matchen och Kållandsö har inte kommit till några direkta farligheter. Det börjar helt klart se bättre ut.
25' - Tendenser går att skymta av kortpassningsspelet och vi kommer igenom fint till vänster där Rasmus skär in i banan och får till en fin båge men strax utanför bortre.
26' - Axel är som vanligt överallt men nu når han även högst i luftrummet och nickar tätt över, riktigt nära ett mycket fint mål.
28' - Rasmus snappar upp en dålig hempass och kommer ren, gör en gubbe som jobbar hem och skjuter i första hörnet men stolpe ut.
Sista kvarten avtar vårt tryck. Det är inget skönspel åt nåt håll och det känns som att tröttheten börjar smyga sig på.
Just när det räknas ner för halvtidsvila blixtrar det till med vad som hör hemma på Youtube. Hulta får bollen ute till vänster, slår ett inlägg mot bortre där Martin tar ner bollen i duell bort från mål, Cruyffvänder och smeker upp en yttersida i bortre krysset! Makalös prestation!
Halvlek - Efter en sämre inledning jobbar vi oss in och har 20 riktigt bra minuter mitt i halvleken innan vi stagnerar lite igen. Dock utan att släppa till något och när dom slår i djupet har vi bra koll. Vi kommer lite långt ifrån varann i understödet emellanåt och de har en snabb forward som hittar en del ytor bakom våra ytterbackar men det leder inte till mycket mer.
Annars kan man väl säga att vi inte gjort mål på våra chanser men ändå lyckats göra tre mål utöver. Bra utdelning sett till hur matchen startade.
Andra halvlek blir ganska trevande. Båda lagen har svårt att etablera något spel och slår mest ifrån sig, vilket knappast blir särskilt publikfriande. Inte mycket utav intresse händer bortsett från ett par halvchanser.
62' - Rasmus och Axel har lägen att få in bollen men dom avvärjer, bollen går ur till Timmie som nyper med dojan men träffar Axel.
Vi känns rätt nöjda med matchbilden och slår mest ifrån oss.
Vi försöker även spela oss ur pressen ett par gånger men det känns som vi lever farligt när bollen studsar som den gör och man tappar nån sekund vid mottag och då ser jag hellre att vi lyfter på yta än sätter varandra.
Kållandsö fortsätter pressa högt matchen igenom och det hedrar dem, även om vi reder ut det utan att det behöver bli alltför nervöst till slut. Mackan blir inte så hårt testad men gör det bra och är på rätt plats genom hela matchen.
Spelmässigt är det nog våran svagaste prestation hittills men vi ligger bra i positionerna och spelar efter vår förmåga och efter 90 minuter står det 3-0 på tavlan. Det går inte att vara nåt annat än nöjd med det givetvis.
Nu kör vi ett lättare pass till helgen och sen tar vi oss an Varnhem borta på måndag. En förlängd svit där skulle naturligvis smaka.

Skribent: Markus Sundén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hangelösa IF - Fotboll
Skogevi, Hangelösa
53392 Lundsbrunn

Kontakt:
Tel: 051052046
E-post: This is a mailto link

Se all info